9 år med utetrening på Camp Eggemoen

Neste år feirer Camp Eggemoen på Ringerike, det eneste utetreningssentret i Norge som tilbyr EasyLife, 10 års jubileum. Det har vært har vært en sammenhengende opptur og viser at flere og flere vil trene utendørs.

Dette er også en viktig grunn til at Drammen EasyLife Senter nå velger å starte opp med et eget konsept, EasyLife Ute, for nettopp denne gruppen, som fortrinnsvis ønsker å trene utendørs. – Vi har hatt planer om dette i flere år, og disse planene har bare forsterket seg i takt med utviklingen vi har sett oppe på Camp Eggemoen. For vi vet at det er mange som også bor i vårt distrikt som fortrinnsvis ønsker å trene ute, sier daglig leder for Drammen EasyLife Senter, Lise Wollberg Vestli og styreleder for Drammen EasyLife Senter og EasyLife Norge, Martin Christoffersen. – Vi ønsker å starte kurs i slutten av april dersom det melder seg nok deltagere til vårt seksmåneders EasyLife-kurs, sier Lise.

 

Parøvelser er nyttig og populær trening på Camp Eggemoen. Her trekker den ene mens partneren holder igjen. Etterpå bytter de roller.

Ingen kopi

– Dette blir ingen kopi av det vi har sett på Eggemoen, men samtidig er det ingen grunn til å «finne opp kruttet på nytt». Derfor henter vi inspirasjon fra Camp Eggemoen, noe som våre kommende EasyLife Ute-medlemmer vil dra nytte av, sier Martin, som har skrevet mange reportasjer fra utetreningssentret på Eggemoen gjennom de ni årene dette sentret har eksistert. Drammen EasyLife Senter vil, som Camp Eggemoen, tilby to ukentlige treningsøkter utendørs til disse medlemmene. Treningene vil finne sted på ulike plasser i nærheten av Drammen EasyLife Senter, hvor den teoretiske delen av EasyLife-kurset vil finne sted. – Vi er jo en den heldige situasjon at vi har mye bra terreng i nærheten, både langs elven, i parkene og i skogen på begge sider av byen. Det vil bare være opp til instruktøren å finne hva som fungerer best i de ulike årstidene. – Fortrinnsvis vil det meste av treningen foregå som intervallpreget kondisjonstrening, men også med innslag av ulike styrkepregede øvelser. 

Drammen EasyLife Senter

I den kaldeste årstiden, og når været er mest ugjestmildt, har denne gruppen mulighet til å benytte seg av trening på Drammen EasyLife Senter, på Strømsø i Drammen, bare et stenkast fra rutebilstasjonen og jernbanestasjonen. Blant annet vil nok en del av styrketreningen foregå her. I tillegg vil medlemmene av EasyLife Ute-gruppen være fullverdige medlemmer på Drammen EasyLife Senter, slik at de fritt kan benytte sentret til både individuell trening og til å være med på gruppetimer. De 18 EasyLife-leksjonene vil foregå i undervisningsrommet på Drammen EasyLife Senter. Da vil treningsøkten utendørs foregå rett etter at leksjonen er ferdig, mens medlemmene møter direkte der utetreningen skal være de dagene det ikke er teorileksjoner først.

 

Intervalltrening med staver i motbakke er en populær øvelse på Eggemoen. Her tøyes det ut mellom øktene.

 

Spesialfysioterapeut

Instruktør for vår første EasyLife Ute-gruppe vil være Reidun Gleditsch Strand (36) fra Lier, fysioterapeut og spesialfysioterapeut siden 2010. Hun har lang erfaring med trening av både folk som sliter med fysiske problemer, overvekt og ikke minst som spesialfysioterapeut ved Valnesfjord Helsesportssenter. Per i dag jobber hun som spesialfysioterapeut i Drammen Kommune. Mye av hennes treningserfaring er rettet mot aktiviteter utendørs.

Camp Eggemoen

Reidun har allerede besøkt utetreningssentret Camp Eggemoen på den gamle Eggemoen militærleir mellom Hønefoss og Jevnaker, for å se hvordan de driver, og hente inspirasjon. Sentret, som blant annet drives av de tidligere skiløperne, langrennstrenerne og idrettsoffiserene Ruth Sørum og Tore Gullen, er en inspirasjon for Drammen EasyLife Senter. Mye av det de har fått til i forhold til å hjelpe folk til å legge om livsstilen og gå ned i vekt, og til å bli glade i utetrening året rundt, tar vi med oss videre. Leserne her kan lese deres siste magasin som kom ut i slutten av april 2022, ved å klikke på linken her.

Om du ønsker å være med i den første EasyLife Ute gruppen ved Drammen EasyLife Senter, fylle ut interesse skjemaet under. Du kan også send oss en e-post på post@drammen.easylife.no eller ringe oss på 32 69 90 09.

Fyll ut vårt interesseskjema!

    opp