Tror du kun trening får deg til å rase ned i vekt? Da tar du feil

De første dagene av januar er alltid de samme: treningssentre bugner av nye medlemmer med et soleklart nyttårsforsett om å gå ned i vekt, se bedre ut eller bli sunnere. Stort sett er det hele over i februar. 

Som vi alle vet innerst inne er det egentlig ingen snarveier til å gå ned i vekt og bedre livsstilen. Faktisk er det ikke egentlig trening i seg selv om får ned vekten din.

– Skal du lykkes med å gå ned i vekt, må du endre livsstilen. Du må spise annerledes og røre på deg, men i starten er jobben på kjøkkenet avgjørende fordi kostholdet er 60-70 % av det med å gå ned i vekt. Ikke bare for noen måneder, det må bli en del av det nye livet ditt, sier Lise Wollberg Vestli.

Selv om det høres opplagt ut, er det vanskelig å komme i gang. Akkurat dét er hva Drammen EasyLife Senter, et rent vektreduksjons- og livsstilsendringssenter som ble startet i 2010, hjelper deg med.

Lise og teamet har hjulpet over 2000 mennesker i Drammens-regionen med å endre livsstilen. Dette er ikke et senter der du bare får en personlig trener en gang i ny og ne blant mange tusen andre treningsentusiaster, mens resten er opp til deg selv. Det er et faglig ekspertprogram over en lengre periode med kurs, ny mat og trening

Faglig tyngde

I veggene til det lokale senteret i Drammen sitter det mye kunnskap. Programmet, som ble lansert i 2004, er kvalitetssikret av spesialister og baserer seg på Statens anbefalinger til kosthold, og i starten bistås vektreduksjonen med kosterstattere. Instruktørene er spesialutdannet, i tillegg til å ha høstet mye erfaring gjennom de siste årene om hvordan de lykkes med å få akkurat deg ned i vekt og bli der.

– Alle medlemmer her går på kurs. De som vil ned 10 kilo eller mer deltar på kurs som går over 12 måneder. Parallelt får du et treningsprogram tilpasset deg, på akkurat det stadiet du er.

Kurset, kostholdet og treningen gjør at du umiddelbart vil oppleve en rask vektreduksjon de første ukene. Programmet skal gjøre livet ditt bedre, både kortsiktig og langsiktig, sammen med andre mennesker i akkurat samme situasjon som deg:

– Når du møter opp på kurs, møter du likesinnede. Det ser vi gir mye ekstra motivasjon og glede, sier Lise.

Gjennom programmet vil du lære et sunt og riktig kosthold, og hvordan du kan lage nyttige måltider effektivt, lekent og lett. I tillegg gir de erfarne spesialistene deg individuell oppfølgning og kursing i hvordan akkurat du holder deg aktiv over tid.

Dette er ekspertens tips til å gå ned i vekt – og bli der »

Kom som den du er

Mens kosthold og kurs sørger for at du raskt går ned i vekt, er riktig trening nøkkelen til at du faktisk holder deg der. Erfaringen til Lise er at de som lykkes med å holde en vektreduksjon, er de som får inn gode treningsrutiner. Både i grupper og individuelt.

– Drammen EasyLife Senter er et rent vekt- og livsstilsendringssenter, så hos oss kan ingen tegne medlemskap kun for å trene. Alle går i utgangspunktet på kurs og alle skal det samme. Dette gjør noe med miljøet vårt. Vi er også et senter for de som kanskje ikke føler seg helt vel i de mer velkjente treningskonseptene. Her kommer du som den du er, sier hun.

Lise er samtidig tydelig på at det viktig å ikke ta seg vann over hodet i starten:

– Det er mye bedre å si du skal starte med å trene en halvtime et par ganger i uken fremfor en time annenhver dag. Alle klarer en halvtime, og det vil gjøre store utslag. Når halvtimen har blitt en vane, øker du til tre kvarter eller en ekstra dag i uken.

– Samtidig ser vi at det alltid gir mye ekstra motivasjon og suksess om du trener sammen med andre i samme situasjon som deg. Som en venn, ektefelle eller på et  senter der du vil møte mennesker som drar i samme retning som deg, sier Lise.

Hun mener det er nøkkelen til å oppleve suksessen så mange andre på senteret har hatt. En av dem er den tidligere håndballspilleren Turid Iversen. Hun gikk ned 30 kilo på 5 måneder:

– Jeg hadde prøvd mange forskjellige slankeprogrammer og kurer før jeg til slutt valgte å ta kontakt med Drammen EasyLife Senter. Det angrer jeg ikke på i dag, for jeg hadde aldri klart dette uten hjelpen jeg har fått. Nå har jeg endelig klart å både gå ned i vekt og holde meg der, sier den storfornøyde tobarnsmoren.

Teamet på Drammen EasyLife Senter kjenner hver eneste deltaker godt, både nåværende og tidligere deltakere:

– Vi på senteret er der for deg, og for at du skal lykkes med å gå ned i vekt og få en lettere hverdag med mer energi til barn, ektefelle eller hverdagslivet.

Interessert i å høre mer? Ta kontakt via skjema under

    opp