Gikk ned 21 kilo og ble kvitt alle smertene hun slet med

– Jeg var veldig syk i to og et halvt år uten at noen fant ut hva det var som feilte meg. Men i august i fjor startet jeg med livsstilsprogrammet EasyLife på Drammen EasyLife Senter. Etter at jeg hadde gått ned fra 82 til 61 kilo i løpet av bare 16 uker, har jeg ikke hatt smerter i kroppen i det hele tatt, sier Amani Khan (38) fra Hokksund.

Bare et snaut år etter at hun hadde født sin førstefødte, Isak (3), ble smertene i kroppen bare verre og verre.

Det ble også starten på en vandring ut og inn av sykehus for å finne ut hva som var galt. Til slutt fikk hun diagnosen Fibromyalgi, en diagnose som senere viste seg å være feil.

– Etter at jeg startet på kurs på Drammen EasyLife Senter i august i fjor, forsvant smertene gradvis i takt med at vekten gikk ned. Etter bare 16 uker hadde jeg gått ned 21 kilo. Det ble da klart at diagnosen var feil, for Fibromyalgi er ikke noe du blir kvitt fordi du går ned i vekt, fastslår 38- åringen, som ikke bare har blitt kvitt smertene som har plaget henne alle disse årene. I tillegg har hun også blitt kvitt den dårlige samvittigheten hun hadde fordi hun ikke var i stand til å leke med sønnen sin.
– På grunn av alle smertene orket jeg bare å leke med ham i fem minutter av gangen.

Holder vekten

Etter at Amani gikk ned 21 kilo høsten 2019 har hun klart å holde vekten, alle fall til hun igjen ble gravid på senvinteren i år.

– Men nå har jeg fått hjelp med livs- stilen, både i forhold til kosthold og trening, slik at jeg ikke skal gå opp så mye i vekt igjen som jeg gjorde før og etter den forrige fødselen. Derfor har jeg hele tiden trent regelmessig på Drammen EasyLife Senter, også i løpet av Corona-tiden, hvor vi kunne trene litt utendørs, og jeg fikk et program av de flinke instruktørene på sentret som jeg brukte hjemme. 38-åringen, som i november blir tobarnsmor, kan ikke få fullrost all den hjelpen og støtten hun har fått på Drammen EasyLife Senter.

– Instruktørene hjelper meg hele tiden, både med den fysiske treningen, men også med det mentale. Det gjelder ikke minst daglig leder Lise Wollberg Vestli, som jeg har hatt så tett kontakt med, og som har vært så flink også til å gi meg personlige råd i en vanskelig hverdag.

Mitt andre hjem

Samtidig berømmer Amani også de mange gode treningsvennene hun har fått på Drammen EasyLife Senter.
– Alle er så vennlige og flinke til å hjelpe meg og gi meg råd. Det er også fantastisk å se hvor bra form de fleste er i, selv om mange av dem er både 20 og 30 år eldre enn meg. Nei, her har jeg fått mange forbilder, og slik vil jeg også bli når jeg kommer i den alderen, sier 38-åringen, som mener at alle på Drammen EasyLife Senter er blitt som en ekstra familie for henne.

– Det er som å komme hjem når jeg kommer ned dit og møter alle de hyg- gelige instruktørene og treningskame- ratene mine. Nei, her vil jeg aldri slutte å trene, heller ikke når EasyLife-kurset mitt snart er avsluttet. Jeg trenger inspirasjonen og hjelpen jeg får her om jeg skal klare å holde vekten min på 60-62 kilo også i fremtiden.

Nytt kosthold

Så har da også hverdagen hennes blitt helt annerledes siden hun startet på kurs i august i fjor.
– Nå spiser jeg helt annen mat enn tid- ligere. Jeg har lært så mye om hva jeg bør spise, hva jeg ikke bør putte i meg og hvordan jeg skal sette sammen måltidene riktig. I tillegg har jeg også funnet tilbake treningsgleden jeg hadde for mange år siden, avslutter den fornøyde damen fra Hokksund.

Interessert i å høre mer? Ta kontakt via skjema under

    opp