Gikk fra null tro til å anbefale EasyLife til alle hun kjenner

– Da jeg startet med livsstilsprogrammet EasyLife i september i fjor, hadde jeg null tro på at det kom til å fungere. Nå derimot anbefaler jeg dette programmet til alle jeg treffer, sier Anne Kristin Lindberg (58), som gikk ned 15 kilo, fra 86 til 71 kilo, i løpet av 10 uker takket være EasyLife.

Hun hadde vært «liten og nett», som hun selv sier det, i alle år, helt fram til 2011. Da gjennomgikk hun en kreftoperasjon, og etter denne operasjonen begynte kiloene og komme på, en etter en.

– Jeg gikk fra å være «liten og nett» til å bli «liten og tung». Så fra å veie litt over 60 kilo, som jeg hadde gjort tidligere, ble jeg bare tyngre og tyngre. Samtidig ble livet stadig mer slitsomt som et resultat av disse kiloene, både fysisk og psykisk.

Hun fikk vondt i alle ledd, og selv om hun prøvde å gå ned i vekt på egenhånd og også begynne å trene, fungerte det ikke. Hun var kortpustet og orket ingen ting.

– Du kan godt si at jeg kom inn i en ond sirkel, hvor det ene bare dro det andre med seg. For alle de ekstra kiloene som førte til at jeg fikk vondt overalt, ikke minst i ryggen, gikk også ut over humøret mitt.
Du holder vekten, også åtte måneder etter at du gikk ned 15 kilo, konstaterer EasyLife-instruktør, Randi Jenshaug Arnesen, til Anne Kristin Lindberg. Hun holder også opp fire halv kilos pakker med smør, til sammen to kilo, som også illustrer den fettmengden to kilo fett utgjør. Til sammen har Anne Kristin gått ned 30 slike pakker.

Likte ikke seg selv

Det er en kjent sak at fysisk og psykisk helse hører sammen. Det er vitenskapelig dokumentert mange ganger opp gjennom årene. Og dette fikk 58- åringen fra Skien smertelig erfare.

– Jeg orket ikke det jeg så i speilet, og begynte å mislike meg selv. Jeg trivdes rett og slett ikke lenger i min egen kropp. Dette førte til at humøret mitt som alltid hadde vært veldig bra, begynte å svinge.

Det merket Anne Kristin ikke minst når hun skulle ha på seg klærne om morgenen, og oppdaget at flere og flere plagg ikke passet lenger. Hun var inne i en kritisk fase da hun helt tilfeldig en dag så skiltet til MyLife Livsstilssenter på vei inn på Herkules Kjøpesenter.

Null tro

– Da jeg kom hjem, begynte jeg å google, og fant MyLife og deres livsstilsprogram EasyLife. Det gjorde meg nysgjerrig så jeg ringte til sentret.

Hun fikk snakke med senterleder, Ann Kristin Kleppe, som spurte om hun ikke kunne komme ned til sentret for å ta et møte. Det gjorde hun, og allerede uken etter hadde hun meldt seg på det EasyLife-kurset som startet samme måned.

– Men jeg hadde null tro på dette, og var vel den eneste av deltagerne i min EasyLife-gruppe som overhodet ikke trodde på at det kom til å fungere.

Det gjorde det da heller ikke de første tre ukene. Hun var den eneste av deltagerne som ikke gikk ned i vekt i det hele tatt.

– Da sa min EasyLife-instruktør, Randi Jenshaug Arnesen, at jeg bare skulle slappe av og følge programmet. Det ville løsne, sa hun.
Da Anne Kristin Lindberg startet med EasyLife-programmet i september i fjor, klarte hun ikke å løpe mer enn to minutter på tredemøllen. Nå derimot løper hun sju kilometer uten stans tre dager i uka, enten på møllen eller ute i terrenget.

Livsstilsprogram

Til slutt løsnet det, og kiloene begynte å renne av henne. For samtidig hadde hun også forstått at EasyLife er et livsstilsprogram.

– Jeg gikk først rundt og innbilte meg at det var et slankeprogram. Men det er det jo ikke, og jeg innså også at det handler både om kosthold og trening.

Resten av 2020 og ut over i 2021 ble en eneste stor opptur for Anne Kristin. Hun gikk ned fra 86 til 71 kilo allerede før jul i fjor, etter bare to og en halv måned. Hun har fortsatt holdt  vekten videre ut over i 2021, også da vi traff henne i slutten av august.

– Etter dette har livet bare vært en eneste stor opptur for meg, både fysisk og psykisk. Alle smertene jeg hadde i leddene tidligere er borte, og det gode humøret som alltid preget meg før, er tilbake.

Barnebarna

Dette har ikke minst kommet hennes mange barnebarn til gode. For nå orker hun å leke med barnebarna som aldri før.

– Noen av dem overnattet nylig hos meg, og de var veldig fornøyde. Jeg har jo et helt annet overskudd og energi enn jeg har hatt på mange år, forteller Anne Kristin, som også forteller at det har blitt veldig morsomt å kjøpe klær igjen. Ikke bare gikk jeg ned 15 kilo. Nei, jeg gikk også ned 20 centimeter rundt livet og til og med 5 centimeter rundt lårene. Nå har jeg en helt ny garderobe sammenlignet med for ett år siden.

Så har hun da også lagt om alt, både i forhold til kosthold og trening.

– Nå løper jeg sju kilometer tre ganger i uka, enten på tredemølle her på senteret, eller ute i terrenget. Utrolig å tenke på, jeg som bare orket to minutter på tredemøllen første gang jeg forsøkte å løpe i september i fjor. I tillegg trener jeg også styrke, noe jeg ikke hadde gjort i hele mitt liv, avslutter den aktive damen fra Skien, som anbefaler EasyLife- programmet på det varmeste til alle som ønsker å gå ned i vekt og legge om livsstilen sin.

Interessert i å høre mer? Ta kontakt via skjema under

    opp