Etter tre hjerteinfarkt har Vidar Kristensen klart å legge om livsstilen. Nå trener han både styrke- og kondisjonstrening på Drammen EasyLife Senter.  Her ser vi ham i lårpressmaskinen, mens instruktør og fysioterapeut Monika Pietraszko følger med på at han gjør øvelsen riktig. 

Comeback med EasyLife etter tre hjerteinfarkt

– Jeg innså at jeg måtte gjøre noe, etter mange år bare med jobb, stress, dårlig kosthold og lite mosjon, forteller Vidar Kristensen (58), velkjent industrieier og tidligere rallykjører fra Vestfossen, som gikk ned 13 kilo og la om livsstilen ved hjelp av ketosekurset for tidligere EasyLife-deltagere, på Drammen EasyLife Senter.

Men det måtte tre hjerteinfarkt, luftambulanse fra hytta på fjellet til Ullevål Sykehus, og opp til flere «gule og røde» kort fra legen, før Vidar innså at nok var nok.

– Etter at jeg hadde fått mitt første hjerteinfarkt i 2006, og ennå et nytt året etter, startet jeg på EasyLife-kurs på Kongsberg. Det fungerte bra, og jeg gikk ned mange kilo, samtidig som jeg begynte å komme i form. Det hjelper likevel lite om du ikke er bevisst og følger det opp i ettertid, forteller Vidar, og unnskylder seg med at han hadde det for travelt i hverdagen på den tiden.  

– Med sveiseverksted og 10 ansatte, familie og også en karriere som rallykjører, som jeg satset stort på i 10 år, ble det ikke så mye tid igjen til å ta vare på meg selv og min egen helse. 

Hjerte infarkt 2 og 3

En ny påminnelse fikk han i 2016, da luftambulansen måtte hente ham oppe på fjellet i Eggedal og fly ham til hjerte avdelingen på Ullevål Sykehus.

– Da var jeg sikker på at min siste time var kommet, forteller 58-åringen, som slapp unna med livet i behold denne gang også, etter mange utblokkinger av tette blodårer. 

Men noe godt kom det ut av den dramatiske hendelsen. For bedriftseieren fra Vestfossen innså at det var på tide å trappe ned jobben for å ta vare på sin egen helse.

– Det var likevel ikke gjort over natten. Jeg hadde jo mange ansatte og brukte fem år på å avvikle driften av firmaet. 

Vidar Kristensen har blitt en trofast gjest på Drammen EasyLife Senter, etter ha gått på ketosekurset for tidligere EasyLife deltagere.
– Nå kommer jeg hit annenhver dag, og stortrives både med treningsøktene og det hyggelige miljøet på sentret, sier Vidar, her på vei inn til nok en treningsøkt. 

Ketosekurs i januar

Han var på rett vei, og i begynnelsen av januar 2022 tok han kontakt med Drammen EasyLife Senter, hvor han fikk et møte med daglig leder, Lise Wollberg Vestli.

– Jeg kjente jo til EasyLife gjennom kurset jeg hadde gått på Kongsberg, og jeg hadde lest mye om Drammen EasyLife Senter. Så jeg var ikke vond å be da Lise foreslo at jeg skulle bli med på hennes ketosekurs, som er for tidligere EasyLife-deltakere.

Det ble et lykkelig valg for Vidar, som opplevde at kiloene raste av ham, fra over 100 da han startet, til 87 kilo etter tre måneder, da siste leksjon var over

– Jeg ble veldig motivert av å stå på videre da jeg så hvordan kiloene forsvant. Jeg lærte også mye om ernæring, hva jeg bør spise og hva jeg med hell kan spise mindre av. I tillegg begynte jeg å trene regelmessig.

Da vi treffer ham mot slutten av oktober samme år, trener han fast på Drammen EasyLife Senter, både styrke og kondisjon, annenhver dag. I tillegg har han blitt mye mer bevisst på hva han putter i seg.

Livsstilsendring

– Du kan godt si at jeg har lagt om hele livsstilen min og fått et helt annet overskudd i hverdagen enn jeg noen gang har hatt. I tillegg til treningene her på sentret, løper jeg også fast Ringveien Rundt på Tranby, som er en fem kilometer lang runde.

Vidar er derfor klar på at han aldri skal tilbake til sin gamle livsstil, og stortrives i dag i miljøet på Drammen EasyLife Senter.

Absolutt noe å anbefale, både for nye som ikke har gått EasyLife-kurs og tidligere EasyLife-medlemmer, som trenger en repetisjon. 

Deltar i studiegruppe

Vidar Kristensen deltar i en stor studiegruppe i regi av NTNU i Trondheim, kalt Norex studien, som har som mål å finne ut om trening med treningsoppfølging forlenger livet og hindrer ny alvorlig sykdom for pasienter som har blitt behandlet for hjerteinfarkt. – Jeg blir blant annet fulgt opp via en spesiell helse- og treningsklokke, som lagrer ulike parametere som puls, antall skritt, søvnrytme og flere andre ting. Jeg har også en personlig trener som følger meg opp via en app, og jeg er med på lokale samlinger i regi av NTNU i Lier.

Norgestoppen i rally

Vidar Kristensen kjørte rally i 10 år, fra 2004 til 2014, for KNA Eiker. De fleste av disse årene var han med i norgestoppen i sine klasser. Blant annet ble han norgescupmester tre år på rad.  – Mest dramatisk var det nok i 2013, da jeg tok sølv i NM for eldre firehjulsdrevne biler. Da brant bilen min opp like før målpassering og jeg hadde vunnet NM om jeg bare klart å krysse målstreken, forteller Vidar. 

For mange bilsportentusiaster er Vidar Kristensen først og fremst kjent for de 10 årene han var i norgestoppen i rally.
Her fra Sigdals Rally i 2014. 

«Da var jeg nok sikker på at min siste time var kommet»

Vidar Kristensen

Interessert i å høre mer? Ta kontakt via skjema under

    opp