Hvorfor du virkelig bør satse på styrketrening

Om du ikke allerede trener til daglig, er det bare en ting å si – det bør du gjøre! Det er mange muligheter der ute når det kommer til treningsmetode og alternativ, og noen kan være mer effektive enn andre. Styrketrening er for eksempel en effektiv trening som har en rekke fordeler.

Det finnes mange gode grunner til å trene, spesielt styrketrening, men ingenting slår vel forbedret fysisk og mental helse? Ved å utføre effektive øvelser kan du enkelt trene hele kroppen og få gode resultater kjapt. Ved å trene styrke har du muligheten til å fokusere på spesifikke områder av gangen, og du kan variere måtene du trener på. Det høres kanskje tungt ut, men det er enkelt og svært fordelaktig å komme i gang med denne treningsformen. Styrketrening kan blant annet:

  • Forbedre helsetilstanden
  • Forebygge sykdom
  • Virker positivt inn på ulike fysiske «vondter»
  • Sikre vektnedgang (merk at omgjøring av fett til muskler ikke nødvendigvis vil føre til vektreduksjon)
  • Øke muskelmassen
  • Forbedre balansen
  • Opprettholde bentettheten
  • Bidra til bedre prestasjon i idretten
    Hvem takker vel nei til slike fordeler?

Dersom du ikke har så mye kjennskap til styrketrening, kan det være at du tenker at det ikke er noe for deg. Det kan være fordi du har fysiske begrensninger eller skader, eller du er godt voksen. Det som er avgjørende er at man må finne de mest effektive og beste øvelsene for deg, og det er det fint å få hjelp til.

Samtidig er det ikke nok med bare styrketrening. Du må også legge om livsstilen din. Kostholdet er svært viktig. Du kan trene mye, men uten riktig næring vil de ønskede resultatene utebli. Det anbefales derfor at du ikke bare hiver deg over en treningsplan, men at du også får oversikt over alt annet som må på plass for de beste resultatene.

Det kan være vanskelig å få til en virkelig livsstilsendring på egenhånd. Om du trenger gode råd og veiledning finnes det mange gode alternativ der ute. Treningssentre med egne vektreduksjons- og livsstilsendringsprogram kan for eksempel være riktig valg for deg som trenger litt hjelp. Dette er sentre som tilbyr både fysisk- og mental trening. Drammen Easylife Senter er en slikt treningssenter i Drammen og du kan blant annet kontakte dem direkte for mer informasjon deres opplegg.

Ikke vent med å sette i gang – start din reise inn i styrketreningens (og livsstilsendringens) verden i dag!

opp