Har du angst for å trene på treningsstudio?

Å trene på treningsstudio høres jo nokså enkelt ut i seg selv, men er det nå egentlig det? For noen finnes det ikke noe mer naturlig enn å starte eller avslutte dagen med en treningsøkt på en tredemølle, i styrkesalen eller på en gruppetime. For andre er bare tanken på å trene på et senter eller i en gruppe fryktinngytende.

Det er ikke rart at mange vegrer seg for å dra til et treningssenter, spesielt hvis man har lite erfaring fra før av. Det er både kjente og mer uskrevne regler å forholde seg til. Dette går på hvordan man skal oppføre seg, hva slags treningstøy man kan bruke og køsystem for bruk av apparater. I tillegg er det en rekke maskiner å bli kjent med, noen mindre intuitive enn andre. Det er vel heller ikke til å stikke under stol at det kan være demotiverende å observere alle de erfarne «treningssentermenneskene».

Et godt alternativ til de tradisjonelle treningssentrene kan derfor være steder som fokuserer litt annerledes. Det vil si, livsstilsentre som har en varm og inkluderende atmosfære for både nybegynnere og de mer erfarne. Dette er sentre hvor du kan trene både individuelt og i grupper, med eller uten personlig trener, og hvor dine ønsker og behov står sentralt. Ikke nok med det, men de fokuserer også på varige endringer, slik at det å trene blir en integrert del av livet ditt.

Det finnes en rekke slike treningssentre rundt om i Norge. Et eksempel på et slikt livsstilfokusert treningssenter i Drammen er Drammen EasyLife Senter, så om du bor i nærområdet er det verdt å lese mer om hva slags trening de kan tilby. Det skal ikke være skremmende å trene på treningssenter – det skal være morsomt og motiverende!

opp