Er det nok å følge en diett for varig vektreduksjon?

Er du en av mange som er lei av «superdiettene» i ukeblad og blogger? Ikke bare er det vanskelig å følge mange av de populære diettene, men det er ofte resultatløst i lengden. Ønsker du å redusere vekten din, handler det om så mye mer enn bare diett. For varige resultater er det nødvendig med en hel livsstilsendring.

Diett meg her, diett meg der

Vi er ikke så glade i ordet diett, for det har en negativ betydning for de fleste av oss. Egentlig betegner begrepet kun en måte å spise på, men vi tenker som regel på metoder der det er et overfokus på hva man spiser. Det er gjerne et strengt regime med mange restriksjoner eller overdrevet inntak enkelte næringskilder. Høres det kjent ut? Det er mange metoder som gjør at vi går ned i vekt, men ofte representerer de ikke en måte å leve på som de fleste av oss vil fortsette med på veien videre.

Livsstilsendring er det som må til

Alle kan klare å gå ned i vekt, men vektstabilitet er den største utfordringen. Hvis kostholdet som har ført til vektreduksjonen ikke representerer det som oppleves som normalitet og gode vaner som den enkelte trives med, vil de gamle vanene snikes inn litt etter litt og kiloene kommer tilbake. Det som mangler, og som må til, er å gjøre en skikkelig livsstilsendring.

Ved å fokusere på et sunt kosthold i kombinasjon med fysisk og mental trening, vil man være bedre rustet til å sikre vektstabilitet. Hvorfor? Rett og slett fordi det er en hel livsstilsendring som tar for seg alle nødvendige elementer. Det er en omveltning av hvordan man tenker og lever, men det er nødvendig for å oppnå et varig og sunt resultat som også vil bedre helsen på flere områder.

Vanskelig å komme i gang?

På samme måte som det kan være vanskelig å holde det gående med en diett, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal starte om det er snakk om en livsstilsendring. Det er mulig å gjøre dette på egenhånd, men det vil da være helt og holdent opp til en selv å passe på trening, kosthold og motivasjon.

La andre hjelpe deg på vei

Om det høres overveldende ut, finnes det også sentre som spesialiserer seg på nettopp livsstilsendringer. Det finnes flere slike alternativ rundt om i Norge, og det anbefales at du søker litt rundt på nett for å se om det finnes noe der du bor. Bor du på Østlandet? Det finnes et slikt treningssenter i Drammen som heter Drammen EasyLife Senter. På nettsiden deres sier de blant annet at:

«Det unike med EasyLife er at vi jobber med undervisning i kosthold, trening og mentaltrening samt at vi har et fullverdig treningssenter der du kan trene både individuelt og på gruppetimer. Alt foregår her på huset. Vi er også et rent vektreduksjonssenter der alle skal ned i vekt

Er du være interessert i å lese mer, kan du klikke deg videre her

opp